Megszüntették az előzetes letartóztatását a Dózsa Görgy úti gázolónak

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: police.hu)

A Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette a Dózsa György úti gázoló, M. Richárd letartóztatását - írja a 444.hu.

M. Richárdot tavaly év végén tartóztatták le, miután többször is megszegte a házi őrizetének a feltételeit azzal, hogy az orvosi látogatásai során nem csak az orvoshoz ugrott be, hanem például egy bevásárlóközpontba és a saját éttermébe is. A bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el ellene Pest megye területére.  

A januárban kezdődött tárgyaláson kérték a letartóztatás megszüntetését, arra hivatkozva, hogy M. szívbetegsége súlyosbodott, bármikor életveszélyes állapotba kerülhet, és életmentő műtétre van szüksége.

A bíróság - hogy ennek a valóságtartalmát megállapítsa - elrendelte M. Richárd orvosszakértői vizsgálatát. E szerint a vélemény szerint M. Richárd a szív bal kamrájából kiinduló főverőér szájadékában lévő billentyű elégtelen működésében szenved, és emiatt szívbillentyű-cserére van szüksége.

Az orvosszakértő ugyan kiemelte, hogy jelenleg M. Richárd nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, de a betegsége a következő hónapokban rosszabbodhat, és akár halálos szívritmus-zavarai is lehetnek.

A határozat szerint a bíróság felülvizsgálta az M.-el szemben alkalmazott kényszerintézkedést - azaz a letartóztatást - , és arra jutott, hogy a műtét szükséges, az a BV-kórházban nem elvégezhető, ezért megszünteti a letartóztatást és inkább bűnügyi felügyelet rendel el. A határozat nem jogerős - írja  a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?