Április végén nyit a Palatinus

Desktop
Ilyen lesz a Palatinus (fotó: hirado.hu)

Korábbi cikkek a témában:

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) 1,9 milliárd forintos hitelből 1,2 milliárdot a margitszigeti Palatinus strand főépületének felújítására és téliesítésére fordít. A Palatinus felújításának tervezett összköltsége 2,2 milliárd forint.
 
Már zajlanak a felújítási munkálatok: "Terveink között szerepel egy alagsori wellness és fitness-részleg kialakítása, a szükséges kiszolgálóterek - így az öltöző-, mosdó-, és személyzeti területek - kiépítésével. Az épület egészét akadálymentessé alakítjuk. A strandszezon idején használatos öltözőterületek szintén megújulnak, az itt található műemlékileg védett kabinokat restauráljuk, a vizesblokkok átfogó felújításon esnek át" - mondta a hirado.hu-nak Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója.
 
A Palatinus Fürdő főépületének rekonstrukciója során az eredeti, vagyis 80 évvel ezelőtti állapotok visszaállítása a cél az oda nem illő épületrészek elbontásával, átépítésével. Az épület homlokzatát így az eredeti Janáky-féle tervek szerint újítják fel, maradéktalanul betartva a műemlékvédelmi hatóság előírásait. Az erősen leromlott állapotú vendéglátó-kiszolgáló egység, vagyis a volt Imi büfé egyes részeit már le kellett zárni a vendégforgalom elől.
 
A termálmedence fölé lefedést terveznek, ami napsütéses időben árnyékot ad. A megújult fürdő átadása 2017. második negyedévében várható.
 
A beruházás nem befolyásolja a strand nyári üzemelését, mely április 29-i nyitja meg kapuit - írja a hirado.hu.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?