"XIII. Kerületért' díjat kapott Pálferi

Oszd meg másokkal!

Desktop
Díjátadó (forrás: budapest13.hu)

Június 17-én vette át Pál Ferenc plébános-helyettes a „Budapest Főváros XIII. Kerületért” díjat Tóth József polgármestertől. Az atya az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia közösségi életében betöltött szerepéért, a kerület egészére kiható egyházi tevékenységéért kapta meg a díjat.

Csak így ismerik őt, "Pálferiként". Nincs még egy ilyen népszerű pap a városban, mint az angyalföldi, Babér utcai Szent Mihály plébánia helyettes-plébánosa, Pál Ferenc atya. 

Feri atya nevét mentálhigiéniás előadásainak sikere alapozta meg, könyvet ír és előadásokat tart heti rendszerességgel. Múltja sem érdektelen, hiszen a 80-as évek második felében válogatott atléta volt, hol másutt, mint a Vasasnál. Sőt, 1987-ben felnőtt magyar magasugró bajnok lett.

1996-ban szentelték katolikus pappá, a főváros több kerületében tevékenykedett, míg végül "hazatalált" Angyalföldre 2011-ben. Plébános-helyettesi munkája mellett a SOTE Mentálhigiéné Intézetének is a munkatársa. 2011-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki. 2013-ban Prima Primissima díjat kapott.
 
Aki hallotta már őt élőben, közvetlen, mesélő, humoros, "stand up-os" stílusában látja sikerét. Sikere pedig hatalmas, 2000  óta folyamatosan nő előadásainak hallgatósága, mely közösséggé szerveződött az évek folyamán. "Az utóbbi években már valóságos mozgalom, divat és trendi program lett a Pál Ferenc pap és mentálhigiénés szakember kedd estéire járás - olvashatjuk az Új Emberben.
 
Spirituális "hittanóráin" hétköznapi problémákról, családi konfliktusokról, párkapcsolatról, a lelki egyensúly megtalálásáról egyaránt beszél. Az előadások online is meghallgathatók, sőt, önálló oldalt is szerkesztettek hívei. 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek