Kell vagy nem a szemétledobó a panelházakba?

Desktop
Nem túl higiénikus
Nem túl higiénikus

Koszosak, büdösek, sokan nem rendeltetésszerűen használják és még tűzveszélyesek is a panelekben található szemétledobók, ezért a Magyar Közös Képviselők Egyesülete lezáratná ezeket a kényelmi szolgáltatást nyújtó helyiségeket.

Sok társasházban a szemétledobókat nem megfelelően használják: "elfordul, hogy ebédmaradékot öntenek a csőbe, megfertőzve ezzel az egész épület rendszerét, növelve a patkányok és csótányok megjelenésének lehetőségét" – nyilatkozta Weisz Gábor Miklós a Magyar Közös Képviselők Egyesületének szakmai igazgatója az InfoRádiónak.

Az is gyakori, hogy a szemétledobó helyiséget szeméttárolásra használják, ami tűzveszélyes. Az olajos, zsíros szemétmaradékok tűz esetén pedig nem csupán a csövekben, hanem a lakásokban is komoly károkat okozhatnak.

A ledobók takarítására, valamint fertőtlenítésére létezik megfelelő és szakszerű technológia: ennek során a szakemberek egy kürtő tisztítására használatos magas nyomású vegyszeres szórófejet engednek le, amely végigtakarítja a csövet – jegyezte meg Weisz Gábor Miklós.

A rendeltetésszerű használat és a rendszeres takarítás mellett azonban a környezetvédelem továbbra sem megoldott, hiszen aki a szemétledobót használja, az nem tudja szelektíven gyűjteni a hulladékot, a kartonpapírok ráadásul sok esetben dugulást is okoznak.

Az említett problémák miatt – közgyűlési döntés alapján – egyre több panelban lezárják a szemétledobókat, amit a Magyar Közös Képviselők Egyesülete támogat. Szerintük rengeteg költségtől, feszültségtől és problémától mentesülnek ezáltal a társasházak. Sok kezdeményezés azonban egy-egy lakó miatt falba ütközik. Tekintettel arra, hogy a szemétledobó kényelmi szolgáltatás, amit a lakás megvásárlásával szerzünk meg, így az erről szóló közgyűlési határozat a bíróságon megtámadható, ha azzal valaki nem ért egyet – mondta Weisz Gábor Miklós. „Sajnos, a kisebbség jogos érdekének sérelme ilyenkor fennáll” – tette hozzá a szakember.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek