Elkezdődött a felújítás! 2017-től már télen is fürdőzhetünk a Palán

Desktop
A Palatinus (fotó: ittlakunk.hu)

Korábbi cikkek a témában:

Elkezdődött a margitszigeti Palatinus strand felújítása, a fürdő a nettó 2,199 milliárd forintos munka befejezése után 2017 második negyedévétől egész évben nyitva lesz. Nem kell azonban izgulni, a strand a 2016-os nyári szezonban változatlanul nyitva tart.
   
A novemberben elkezdődött munka elsődleges célja a főépület felújítása és bővítése. A tervek között szerepel egy alagsori wellnesz és fitnesz részleg kialakítása, a szükséges kiszolgálóterek - öltöző, mosdó és személyzeti területek - kiépítésével.

Akadálymentessé alakítják az egész épületet, a strandszezon idején használatos öltözőterületek szintén megújulnak, az itt található műemlékileg védett kabinokat restaurálják, a vizesblokkok átfogó felújításon esnek át.
   
Az épület homlokzatát az eredeti Janáky-féle tervek szerint újítják fel, betartva a műemlékvédelmi hatóság előírásait.
   
Az erősen leromlott állapotú vendéglátó egység - a volt Imi büfé - egyes részeit már le kellett zárni a vendégforgalom elől. A beruházás során megújul mind az épület, mind közvetlen környezete.
   
A tetőszinten található területet a nyári táborok résztvevőinek alakítják ki, így rossz idő esetén is tudnak programokat biztosítani a gyerekek részére. A termálmedence fölé tetőt terveznek, ami a napsütésben árnyékot ad.
 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?