Riói olimpia: továbbjutott a Vasas párbajtőrözője!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Szász Emese (forrás: wikipedia.org)
Szász Emese, a Vasas vívója bejutott a nyolcaddöntőbe a riói olimpia szombati női párbajtőr versenyében. A legjobb 32 között a 2013-ban, Budapesten világbajnok Julija Beljajeva volt az ellenfele, akit 15-11-re győzött le.

A 3-as Karióka Aréna zöld pástján zajló asszó elején az észt vívó volt pontosabb, úgy tűnt, Szász nem vette fel a ritmust, de 1-4 után magára talált, és a szünetig 6-5-re fordított. Ezzel alapvetően meg is változott a párharc képe, innentől Beljajeva volt lépéskényszerben.

Főleg azután, hogy a második három percben nőtt a különbség: 9-6-os magyar vezetésnél az észtnek összejött egy együttes találat, ezzel együtt továbbra is óvatos maradt, nem mert elindulni, mert előzőleg ilyen akciókból kapott találatokat. Bő egy perccel a második szakasz vége előtt passzivitás miatt az asszóvezető álljt vezényelt, és rögtön következett a harmadik szakasz. Ebben Szász taktikusan őrizte előnyét, így összességében magabiztosan nyert.

"Az első meccs mindig nehéz, soha sincs könnyű dolga az embernek. Az észt lány azért nem gyenge, még ha én a budapesti világbajnokságot leszámítva nem is kaptam ki tőle mostanában. Most is vezetett ellenem, de szerencsére sikerült jól visszajönnöm a meccsbe" - nyilatkozott az összecsapása után.

A világbajnoki ezüst-, illetve bronzérmes magyar párbajtőröző a negyeddöntőbe kerülésért a dél-koreai Kang Joung Mivel vív 18 órakor. Vele korábban még nem találkozott a páston.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?