Angyalföldi klubok kaptak újabb támogatást

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: budapest13.hu)

A XIII. kerület képviselő-testülete október 13-i ülésén köszöntötte a XV. Paralimpiai játékokon kiemelkedő eredményt elért egyesületeket. A Budapesti Honvéd SE 1 millió forint, a Vasas SC 9 millió forint támogatást kapott.

A XV. nyári Paralimpiai játékokon a kerület két egyesülete – Budapesti Honvéd SE (3 fő), Vasas Sport Club (4 fő) - 7 versenyzője 21 versenyszámban képviselte hazánkat. Tóth Tamás, a Vasas SC sportolója szerezte Magyarország egyetlen aranyérmét S9 kategóriában 100 méteres hátúszásban.

A teljes magyar küldöttség 18 érméből (1 arany-, 8 ezüst-, 9 bronzérem) 4 érmet (1 arany, 1 ezüst, 2 bronz) a XIII. kerületi parasportolók szereztek.

  • Paralimpiai bajnok: Tóth Tamás (Vasas SC) – 100 méteres hátúszás S9 kategória
  • Ezüstérmes: Pap Bianka (Vasas SC) – 100 méteres hátúszás S10 kategória
  • Bronzérmes: Tóth Tamás (Vasas SC) – 100 méteres gyorsúszás SM9 kategória, Pap Bianka (Vasas SC) – 200 méteres vegyes úszás SM10 kategória

Mindkét sportoló felkészítő edzője Szabó Álmos.

Az érmekkel együtt a két 4. hely, a négy 5. hely és az egy 6. helyezés összesen 35 olimpiai pontot ér, melyből 31 pontot a Vasas SC és 4 pontot a Bp. Honvéd SE sportolói szereztek.

A XIII. kerületi önkormányzat támogatja a mozgáskorlátozott emberek sportolását. A képviselő-testület korábbi ülésén a Rióban rendezett olimpiai sikereik elismeréseként a Vasas Sport Club és a Budapesti Honvéd Sportegyesületeknek az önkormányzat tizenkét-, illetve nyolcmillió forint összegű támogatást hagyott jóvá.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?