Szász Emese az olimpia után a magyar bajnokságon is győzött

Oszd meg másokkal!

Desktop
Szász Emese (forrás: Marjai János - MTI)

A riói olimpián aratott győzelmét követően először versenyzett újra a Vasas vívója, Szász Emese, aki az esélyeknek megfelelően megnyerte a hétvégén a női párbajtőrözők egyéni számát a vívók országos bajnokságán.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban zajló hat fegyvernemes bajnokságon megdőlt az eddigi részvételi csúcs, 581 vívó kezdte meg pénteken a selejtezőket, pedig a mezőnyből klasszisok is hiányoztak: a kétszeres olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áron, valamint Rióban a férfi párbajtőrcsapat tagjaként bronzérmes Boczkó Gábor a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) moszkvai kongresszusán vesz részt és lobbizik azért, hogy Magyarország megkapja a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokság rendezési jogát, a párbajtőrcsapat két másik tagja, Rédli András és Imre Géza pedig sérülés miatt nem indult. A riói hősök közül pástra lépett ugyanakkor Szász, illetve a Boczkóékkal harmadik Somfai Péter. Utóbbi kettő a papírformának megfelelően be is jutott versenyszáma fináléjába.

A finálékat a férfi tőrözők aranycsatája indította volna el 17.00-kor, ám a kezdésre több mint fél órát kellett várni különböző technikai problémák miatt, majd az első két találatot követően újra szerelés követezett. A versenybíróság döntése értelmében, hogy elkerüljék a további csúszást, módosították a sorrendet, a férfi tőrözőket lehívták a pástról, és a női párbajtőr finálé résztvevőit, Szászt és a tatabányai Gnám Tamarát.

Az olimpiai bajnok Szász ellenfele a 16 éves tatabányai tehetség, Gnám Tamara volt, aki kezdésnek két tust is bevitt klasszis vetélytársának, 6-5 után aztán Szász átvette az irányítást, s a papírformának megfelelően győzött, ezzel megszerezte hatodik egyéni magyar bajnoki címét.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?