Elfogadták: 10 milliárdból épül az új stadion

Oszd meg másokkal!

Desktop
Látványterv (forrás: Magyar Teniszszövetség)

A margitszigeti teniszstadion építéséről szóló törvényt hozott a parlament. Az építkezésre 10 milliárd forintot költenek.

A budapesti Hungarian Open ATP World Tour férfi tenisztornához szükséges margitszigeti stadion megépítéséről hozott törvényt kedden az országgyűlés. A törvény kimondja: a margitszigeti beruházás építtetője az állam képviseletében a Nemzeti Sportközpontok. A projekt irányítását és lebonyolítását az állami tulajdonban lévő BMSK Zrt., a verseny lebonyolítását és rendezését pedig a teniszszövetség végzi.

Az új épületet és az ideiglenes lelátókat illetően nem kell figyelembe venni a fővárosi önkormányzati rendeleteket. Ugyanakkor az építtetőnek az illetékes önkormányzattal külön megállapodást kell kötnie a fák pótlásáról. A bontás, a földmunka, a mélyalapozás és az alaplemez-készítés építési engedély nélkül, illetve bontás tudomásulvétele nélkül végezhető.

Az ideiglenes lelátók létesítéséhez építésügyi hatósági engedély nem kell, csak tűz- és katasztrófavédelmi. Az ideiglenes lelátókat legkésőbb a tenisztorna utolsó napját követő 30 napon belül kell felszámolni. A beépítettség minimum 14.500 négyzetméter lesz, a megengedett legnagyobb magasság pedig 26 méter. A törvény a kihirdetését követő napon lép hatályba, és 2019. december 31-én veszíti hatályát.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?