Új stadion: a főpolgármesternek így nem tetszik

Oszd meg másokkal!

Desktop
Látványterv (forrás: Magyar Teniszszövetség)

A margitszigeti teniszstadion építéséről szóló törvényt hozott a parlament. Az építkezésre 10 milliárd forintot költenek.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Tarlós István főpolgármester megállapodott abban, hogy a stadion megépítésére csak a fővárosi önkormányzattal egyeztetve, Budapest egyetértésével kerülhet sor.

A közlemény szerint egyetértettek abban, hogy a tervezés során előnyben kell részesíteni a történelmi rekonstrukciót, meg kell őrizni a pihenőpark jellegét és arculatát.

A Főpolgármesteri Hivatal hangsúlyozta, hogy Tarlós István és Rogán Antal "megállapodott abban", hogy teniszcsarnok építését - a meglévő teniszstadion helyén - elvileg a főváros is támogatja, de - egyetértésben a kormánnyal - nem abban a formában, ahogyan a parlament elé került.

Megállapodtak abban is, hogy a beruházást csak a fővárosi önkormányzattal egyeztetve, Budapest egyetértésével hajthatják végre, korábban azonban ilyen tárgyalás nem zajlott.

A főpolgármester majd a közgyűlés elé is akarja terjeszteni a konkrét elképzelést jóváhagyás céljából. Azt írták, abban is egyetértés mutatkozott Tarlós István és Rogán Antal között, hogy a létesítmény méretei, jellege, elhelyezkedése tekintetében előnyben kell részesíteni a történelmi rekonstrukció követelményeit, meg kell őrizni a Margitsziget funkcióját és arculatát.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?