Engedély nélküli fairtás: lesz következménye, ígéri a főpolgármester

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az új stadion látványterve (forrás: Magyar Teniszszövetség)

A főváros nem fogja szó nélkül hagyni a margitszigeti teniszstadionnál történt, engedély nélküli fakivágásokat, lesznek szankciók - mondta Tarlós István főpolgármester.

A fakivágások híréről külföldi látogatása során értesült és azonnal írásbeli jelentést kért a Főkerttől. E szerint a kivitelező érvényes, jogerős fővárosi fakivágási engedély nélkül, a főváros tulajdonosi hozzájárulásában megfogalmazott feltételek és kikötések be nem tartásával végezte a fakivágási munkálatokat, „eléggé el nem ítélhető módon”. 

A Főkert jelentése szerint a területen kertészeti szempontból kiemelt értékű fát nem vágták ki, viszont kivágtak 6 db 30 centiméternél nagyobb átmérőjű, valamint 98 darab 10-30 centiméter átmérőjű fát. 

A bontás környezetében lévő fákat védőpalánkkal és kerítéssel kellett volna védeni, ez sem történt meg.

Akik ezeket a fakivágásokat eszközölték, a lehető legnagyobb szabálytalanságot követték el – fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve, hogy a Főváros ezt nem fogja lenyelni szó nélkül, lesznek szankciók.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek