Már a nyáron újra strandolhatunk a Dagályon?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Tavaszra ígérték eredetileg a Dagály megnyitását, ám ez nem történt meg: mikor fogunk strandolni Angyalföld népszerű fürdőjében?

A Dagály tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) szerint a nyári szezonban már strandolhatunk:

"A felújítási munkálatok ütemezetten zajlanak és várhatóan már az idei strandszezonban igénybe lehet venni a teljesen megújult vizes komplexumot, amely a tavaly felépült Duna Arénával összekapcsolva a pesti oldal legnagyobb területű strandfürdője." 

Mivel azonban csak nemrég zárult le a fürdő felújítására kiírt pályázat, így kizárt, hogy ősz előtt elkészülnének vele - írja az Index. Bár lehet, hogy a strand az építkezés alatt az ígéretek szerint kinyit majd, csökkentett üzemmódban, de szinte biztos, hogy nem lesz kész a lap szerint. 

A Dagályt 2016 szeptemberében zárták be. A területet 2015-ben Tarlós István átadta az államnak a BKV 52 milliárdos adósságátvállalásáért cserébe. 

A strandfürdő felújítására további 1,46 milliárd forintot költenek, amely során környezetrendezésre, a Fina Market utáni végleges kialakítási munkálatokra, egy téli sátorfolyosó, öltözők, világítás kiépítésére és a Béke ivókút kivitelezésére kerül sor, közel 94 ezer négyzetméteres területen. A gombamedence és a területen álló fák azonban áldozatul estek az építkezésnek.

Hogy ki lesz a Dagály üzemeltetője, még nem tudni. Az is felmerült, hogy a strand üzemeltetése visszakerülhet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-hez (BGYH).

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?