Kerületi óvodások avatták fel az Angyalföldi Sportközpont új sportcsarnokát

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

December 6-án adták át az Angyalföldi Sportközpont „B” csarnokának új épületrészét. Az új csarnokot a Pitypang óvoda ovisai avatták fel.

Az Angyalföldi Sportközpont bővítése 2018 januárjában kezdődött és szeptemberben fejeződött be. A beruházásra 193,6 millió forintot fordított az önkormányzat.

A sportközpont elődje, a Láng Gépgyár Sportkör 1925-ben alakult, sporttelepét Láng László, a Láng Gépgyár tulajdonosa építette, elsősorban a gyár dolgozóinak. A 2. világháború után a sporttelep a kerület tömegsportközpontja lett. A nyolcvanas évek második felében a Láng Gépgyár megvált szociális, kulturális és sportlétesítményeitől. 1994-ben került a XIII. kerületi önkormányzat tulajdonába a sporttelep és a lőtér. 

A sportközpont rendszeresen helyet ad nemzetközi és hazai sporteseményeknek, kerületi óvodai és iskolai testnevelésnek, a kerületi kézilabda utánpótlásnak, szabadidősport rendezvényeknek, illetve nyugdíjasok és fogyatékkal élők is sportolnak itt. Évente 150 ezer ember használja sportolásra.

A XIII. kerületi önkormányzat 2001-ben döntött a sporttelep rehabilitációjáról, a felújítás 2002-ben indult. Előbb a feketesalakos labdarúgópályát új műfüves borítású pálya váltotta fel. 2003-ban az egykori kamionparkoló helyén megépült az Angyalföldi Láng Sportcsarnok. 2010 augusztusában elkészült – hozzáépítve a meglévő épülethez – a „B” csarnok; ekkor lett a sporttelep Angyalföldi Sportközpont (ASK).

Nyolc éve a teljes körűen akadálymentesített sportcentrum emeleti részén 12 kétágyas, loggiás vendégszobát is kialakítottak. 2017-ben felvetődött a „B” csarnok további bővítésének igénye.

Az idén szeptemberben befejezett építkezés során az új épületrészben öltözőket, raktárhelyiségeket és az emeleten a tetőteraszra nyíló rekreációs szobát építettek. 

Az önkormányzata ebben a ciklusban eddig összesen 4,7 milliárd forintot fordított sport célokra - írja az önkormányzat.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek