Lehet, hogy egészségesebb, de ehetetlen lett a menza?

Desktop
A kép illusztráció (fotó: Pensio17 Kft.)

Olvasónk általános iskolás kislánya, aki egyébként jó evőnek nevezhető, hiszen szinte mindent megeszik, amit elé tesznek, az iskolakezdés óta folyamatosan panaszkodik a menzára:

„Rendszeresen éhesen jön haza a gyerek, szinte minden ételről negatív véleménye van, leginkább az ételek rossz ízére panaszkodik – most legutóbb például azt mondta, se a krumplipüré, se a hús nem volt finom, de annyira, hogy a pürét meg sem tudta enni (nem tudom, hogyan lehet elrontani egy krumplipürét, csak arra tudok gondolni, hogy ízetlen volt). Kaptak mellé almát is, amit hazahozott, így meg tudtam kóstolni (jó, ez nem a szakács hibája) - na az annyira éretlen és kemény volt, hogy a kukában végezte.

Felháborítónak tartom, hogy fizetünk az ételért, a gyerek mégis éhezik az iskolában. Haza nem tud jönni ebédelni, mert 2-3 óráig tanítás van, enni meg nem kap rendesen. Amikor az "egészség jegyében" átszervezték a menzát, akkor nem gondoltak arra, hogy a gyerek meg is egye azt?” – írta olvasónk.

Amint azt megírtuk, idén ősztől megújult a menza, egészségesebb ételeket szolgálnak fel a gyerekeknek. Kevesebb sót, cukrot használnak a főzéshez, és nem lehet egészségtelen adalékanyagot hozzátenni az ételekhez. Az elképzelés dicséretes, de az eredmény kétséges: bármennyire egészséges is, ha a gyerekek nem szeretik, nem eszik meg és éhesen ülnek az iskolapadban.

Ti mit tapasztaltok? Ízlik a gyereknek a menza? Írjátok meg!

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek