Minden iskolai szünetben ingyenes lehet a napi egyszeri étkezés a rászorulóknak

Desktop
(fotó: Balázs Attila - MTI)

Az önkormányzatok eddig pályázati úton tudtak részt venni az ingyenes étkeztetésben, amelyben az idén nyáron 142 ezer gyermek részesülhetett. A jövő évtől - a tervek szerint - az önkormányzatoknak már kötelező lesz erről gondoskodniuk nemcsak nyáron, hanem minden iskolai szünetben, így 208 ezer gyerek juthat ez idő alatt is meleg ételhez. Ennek költségeit az állam teljes egészében állja - nyilatkozta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Az étkezést a szülőnek kell kérelmeznie, majd a jegyző állapítja meg a rászorultságot. Nemcsak azok a rászoruló gyerekek részesülhetnek a szünidei ingyenes étkezésben, akik bölcsődébe vagy óvodába járnak, hanem azok is, akiket még nem írattak be. Az étkeztetést nemcsak úgy lehet majd megoldani, hogy a gyerekek bemennek a menzára, hanem ki is lehet szállítani a családokhoz az ételt.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek