Rossz volt a menza? Kártérítést is kaphatsz (?)

Desktop
A kép csak illusztráció! (forrás: Máthé Zoltán - MTI)

Tavaly tömeges ételmérgezés történt egy óbudai iskolában. Most meglepő fordulattal zárult az ügy: a III. kerületi önkormányzat 3,4 milliós kötbérrel sújtotta az iskolai menzák beszállítóját, a pénzt pedig szétosztotta a kerület iskoláskorú gyermekei között - írja  a napi.hu.

A polgármesteri hivatal indoklásában azt írta:

"Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 3 402 028 Ft-ot számláz ki kötbérként a Gyermekmenza Kft.-nek. Mivel önkormányzatunknak arról nincs információja, kik az érintett gyermekek, csak egy számot tudunk (258 fő), úgy tartjuk helyesnek, ha kiterjesztve értelmezzük a hibás teljesítés által érintett adagszám fogalmát és minden aznap, arról a konyháról megrendelt adagszámot felszámolunk. Az érintett családokon túl minden család, amely gyermeke a hibásan teljesítő konyháról rendelt ételből fogyasztott, vagy fogyaszthatott volna; a kötbérből az általuk befizetett összeget visszakapják egy későbbi napon önkormányzatunktól ."

A céggel a történtek ellenére elégedett a kerületi vezetés: a társasággal kötött 10 évre szóló szerződést - melynek értéke 6,3 milliárd forint - nem mondta fel. A kft. anyacégével, a Hungast Holding Zrt-vel egyébként a közelmúltban szerződött le a zuglói önkormányzat is. A társaság az Elamen és a Sodexo Zrt.-ket is felvásárolta, így a közétkeztetés egyik meghatározó szereplője lett - írja a lap.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?