Az Építész Kamara is díjazta a Meséskert óvodát

Oszd meg másokkal!

Desktop
Meséskert Óvoda (fotó: ittlakunk.hu - Lezseren)

A Kassák Lajos utcai Meséskert Óvoda épületét is díjazta a kamara.

Átadták az Építész Kamara Építészeti Nívódíjait. Mártonffy Miklós, Budapest főépítésze hangsúlyozta: a 2017-es Budapest Építészeti Nívódíjat a budapesti építészeti kamara és Budapest város önkormányzata összefogásával írták ki. "A beérkezett pályaművek mindegyike mintaértékű építészeti alkotás. A tervezőik munkájukkal bizonyították elhívatottságukat a szakma, a minőség és Budapest iránt" - mondta.

Az idei pályázatra 17 pályamű érkezett, nagyon rangos volt a mezőny, amelyből a legkiválóbbakat kellett kiválasztania az idei zsűrinek. A bírálóbizottság elnöke Szalay-Bobrovniczky Alexandra, tagjai pedig Mártonffy Miklós főépítész, Csapó Balázs, a Budapesti Építész Kamara elnöke, Bán Ferenc Kossuth-díjas építész, Kovács Csaba Ybl-díjas építész, Locsmándi Gábor Pro Régió díjas építész, urbanista, valamint Z. Halmágyi Judit Pro Architectura díjas építész voltak.

A 2017-es Nívódíjat, amely 900 ezer forint pénzjutalommal, emlékplakettel és elismerő oklevéllel jár, a XVIII. kerületi Kossuth tér átalakítása és az új pavilon épület létesítése kapta. Az idei Nívódíjat kapta még az Andrássy úti Hotel Moments kialakítása is.

Kiemelt dicséretben és az ehhez járó 400 ezer forintos díjban részesült a CEU belvárosi épületegyüttesének rekonstrukciója, a Meséskert passzívház óvoda épülete, valamint a Tó utcai családi ház. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?