Négy díjat nyert a kerület a nívódíj pályázaton

Oszd meg másokkal!

Desktop
Meséskert Óvoda (fotó: ittlakunk.hu - Lezseren)

Négy díjat nyert a XIII. kerület a XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton.

A Nemzetközi Ingatlanszövetség Magyar Tagozata, a FIABCI Hungary és a Magyar Ingatlanszövetség november 27-én, a Gerbeaud Budapest Átrium termében rendezte meg a XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat eredményhirdetését, amelyen a XIII. kerületi önkormányzat alpolgármestere, Borszéki Gyula négy díjat vehetett át.

A szakmai zsűri értékelése alapján Városi intézmény kategóriában első díjat nyert a Meséskert Tagóvoda bővítése, átalakítása passzív üzemeltetésű közösségi épületté projekt, amely egyúttal elnyerte a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének különdíját, és a Legjobb projekt elnevezésű, a pályázók szavazata alapján odaítélt díjat is.

Az óvoda legfontosabb üzenete a szakemberek szerint a környezettudatos szemléletre való nevelés fontosságának hangsúlyozása, valamint az a tény, hogy a szemléletformálásban maga az épület is részt vesz. A projekt a XIII. kerületi önkormányzat saját forrásaiból, az önkormányzat beruházásaként valósult meg, a tervező az ARCHI-KON Építészeti Tervező - Szervező Kft. volt, a kivitelezést az FK Raszter Építő Zrt. végezte el.

Borszéki Gyula alpolgármester a Meséskert Tagóvodával elnyert három díj mellett negyedikként a Magyar Urbanisztikai Társaság különdíját is átvehette a Lakótelepi közterületek komplex megújítása a XIII. kerületben című pályaműért. Az Országbíró-, a Kárpát utcai-, a Vizafogó-, a Gidófalvy-, és a Béke utca - Tatai úti lakótelepek megújítása során egyedülálló közparki és közterületi fejlesztésekre került sor, amelyek a közterek humanizálását, a helyi identitás és lokálpatriotizmus kifejezését és megerősítését eredményezték. A különdíj indokolásában a Magyar Urbanisztikai Társaság hangsúlyozta, hogy a XIII. kerületi önkormányzat által megvalósított program a múlt század hetvenes éveiben országszerte épült lakótelepek lepusztult zöldterületeinek megújítására nyújt példaértékű megoldást.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?