Pénteken sztrájkolnak és tüntetnek a diákok. Mi a véleményed?

Desktop
fotó: mno.hu

A diákok azt mondták elég volt és sztrájkot, valamint tüntetést szerveznek péntekre. A Független Diákparlament is csatlakozott az akcióhoz, azt mondják, ne menj suliba pénteken és péntek délután menj el tüntetni a Kossuth térre.

Az okok listája, ami miatt úgy érzik, hogy most már elég, igen csak hosszú – ezen a linken találtok róla egy videót, amin elmondják, hogy miért is -, de leginkább a túlzott lexikális tudásanyag, a túlzott terhelés – magas heti óraszám – az ami a legtöbbjüket zavarja.

Sokan vádolják őket azzal, hogy ez igazából egy kormány ellenes akció, sokan azt mondják igazuk van, nem politizálnak és hagyják őket békén a politikusok.

Van joga hozzá? Igazolhatom? Mit tegyek, ha a gyermekem is részt szeretne venni a tiltakozásban?

Ezek és ezekhez hasonló kérdések most sok szülőt foglalkoztatnak. A wmn.hu jogásza összeszedte ezekre a választ, ha bizonytalan vagy, esetleg aggódsz, érdemes beleolvasni. Ha röviden szeretném összefoglalni: ha betartják a jogszabályok által előírt feltételeket, akkor ugyanúgy joguk van tüntetni, tiltakozni, mint a felnőtteknek, ugyanakkor ha nem mennek aznap suliba, azt bizony igazolni kell, ellenkező esetben igazolatlan órát kapnak.

Nektek mi a véleményetek? Jogosak a problémák amiket felvetnek? Joggal tiltakoznak? Írjátok meg nekünk, beszéljünk róla.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?