Már több, mint 200 kismama szerzett ingyenes ECDL bizonyítványt a kerületben

Desktop
Illusztráció (forrás: Tóth József polgármester Facebook-oldala)

Tóth József polgármester 13 kismamának adta át a +3 modulos sikeres vizsgát tanúsító ECDL bizonyítványt. A 2011. évi kezdés óta szervezett 15 tanfolyamot 223-an kezdték el, közülük 205-en (92 százalék) szereztek bizonyítványt. A 4 modulos ECDL Start bizonyítványt 166-an szerezték meg, az ECDL Standard 7 modulos tanfolyamot 39-en végezték el ingyenesen.

A 2019. márciusban induló 16. tanfolyam már betelt.

A korábban végzett kismamák kérése volt, hogy a bonyolultabb adatbázis-kezelés modulra biztosítson az önkormányzat több időt, így a 4 + 3 modulos képzés keretében az eddigi 90 óra helyett +110 óra állt rendelkezésre. A 2018 őszén kezdődött 15. ECDL tanfolyam résztvevői már a megemelt óraszámban, összesen 200 órában, 13-an végezték el. Két főnek gyermekfelügyeletet is biztosítottak a Napraforgó Bölcsődében.

A kerületben minden korosztály informatikai igényét támogatják: az itt lakó, felsőoktatási intézményben tanuló, szociálisan rászoruló hallgatók hozzájárulást kaphatnak internetköltségeikhez, a nyugdíjasok, hátrányos helyzetben lévők szociális alapon alapfokú számítástechnikai tanfolyamon vehetnek részt.

A kismamák ECDL Start tanfolyamán kívül baba-köszöntő ajándékcsomagot és életkezdési támogatást is kapnak. Befogadott kérelem esetén a bérletük árának 50 százalékát az önkormányzat állja, Újlipótvárosban pedig „Baba-mama klub” nyílik hamarosan. A szociálisan rászorultaknak továbbra is térítésmentes a gyermekek gondozása és a gyermekétkeztetés - írja az önkormányzat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?