Megnyitják a Margitszigetet péntek délután

Oszd meg másokkal!

Desktop
Szombattól újra strandolhatunk a Palán (fotó: ittlakunk.hu)

Korábbi cikkek a témában:

Péntek délután két órakor megnyitják a Margitszigetet a közösségi közlekedés, a gyalogos forgalom és az engedéllyel rendelkezők előtt, de továbbra is van egy szűk szakasz, amelyet kordonnal zárnak el.
 
Az árvíz miatt kiköltöztetett valamennyi budapesti lakos hazatérhetett az otthonába. Őket korában a főváros I., III., IV., XXI., illetve XXII. kerületéből költöztették ki. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) péntek este 6 óráig végez a fertőtlenítéssel, és a tervek szerint hétvégére befejeződik a szúnyogirtás is a fővárosban. Utóbbit a hét elején földi gyérítéssel kezdték, péntektől pedig légi irtás lesz.    
 
A Margitszigetről eltűntek a homokzsákok, a helyreállítás majdnem befejeződött. A Főkert egy területen, a sziget Pest felőli oldalán végez még munkálatokat, azt a területet körbekordonozták és nem látogatható. A sportuszoda két medencéjét már pénteken használhatják a sportolók, szombat reggel 8 órakor pedig mind az uszoda, mind a Palatinus strand megnyílik. A margiszigeti lezárás feloldása nemcsak a közlekedésre és az uszodákra vonatkozik, hanem a kereskedelmi egységekre és az atlétikai centrumra is.    
 
Budapesten a helyreállítás majdnem teljesen befejeződött. A pesti alsó rakpart Parlament előtti része nem az árvízzel, hanem az építkezéssel összefüggésben van még lezárva.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?