Új híd épül a Dráva utcánál a Margitszigetre

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

Több kerületet érintő Duna-parti tervekről döntöttek ma a fővárosi képviselők. Támogatták többek között az angyalföldi partszakaszra, valamint a Népsziget területére vonatkozó Duna-parti építési szabályzatokat.

A XIII. kerületi partszakaszra vonatkozó terv szerint kerékpárutak és sétányok építésével rekreációs tengely alakulhat ki a belvárosi és a kerület külső részei között. A partszakasz déli részén, a Meder utcáig terjedően egy közpark kialakítását tervezik. 

A Meder utca végében a Népszigetre vezető közműhíd lábánál elterülő terület rendezésével a partot megnyitnák a közforgalom számára, az új beépítéssel - igazodva a kialakult lakóterülethez - az öbölnek egyfajta kapuja alakulna ki. 

A Dráva utca vonalának folytatásában egy gyalogos-kerékpáros hidat építenének a Margitszigetre.

A Népszigetre vonatkozó szabályzat szerint a terület egy részén kizárólag sport, strand, kereskedelmi, szolgáltató, szállás jellegű, valamint vendéglátás célú fejlesztések valósulhatnak meg. A sziget nem üdülő vagy rekreációs funkcióknak helyet adó területei közül különleges kikötőterület az Újpesti-öböl mentén az egykori MAHART Hajójavító területe. Itt továbbra is javasolják megőrizni a hajózással összefüggő funkciókat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?