Új városrésze van a kerületnek: íme a Göncz Árpád Városközpont

Oszd meg másokkal!

Desktop
Emlékkő és városrészt jelölő tábla (fotó: ittlakunk.hu)
Göncz Árpádról nevezték el a kerület legújabb városrészét. A Göncz Árpád Városközpont nevet a 13. kerület Róbert Károly körút (Esztergomi úttól) - 25828/19. hrsz. közterület - Váci út - Petneházy utca - Teve utca - Róbert Károly körút - Váci út - Árboc utca - Esztergomi út (körútig) által határolt terület kapta meg.

A névadó ünnepséget kedd délelőtt rendezte meg az önkormányzat, melyen Tóth József polgármester és Göncz Kinga leleplezte a Göncz Árpád emlékkövet és a városrészt jelölő táblát az Árpád hídi metróállomás észak-pesti oldalán.

Göncz Árpád életútját követendő példának nevezte Tóth József: "a nép Árpi bácsija" mindig közember maradt, aki egymás kölcsönös tiszteletét és a toleranciát is fontosnak tartotta, a gyűlölködés helyett a szeretetben hitt.

A kerületi képviselő-testület kezdeményezte, hogy az egykori köztársasági elnök nevét városrész viselje, ezzel állítva emléket Göncz Árpád személye és munkássága előtt. A kezdeményezést a főváros jóváhagyta.

A kerület szeretné az új városrész területének köztereit is megújítani, valamint egy képzőművészeti alkotást elhelyezni.

Göncz Árpád 1990 és 2000 között volt a Magyar Köztársaság elnöke. 2000-ben avatták Budapest díszpolgárává. Számos egyetem díszdoktora, a Nagy Imre érdemrend és a "Húsz éves a Köztársaság" díj tulajdonosa. Több regényt, elbeszélést és színművet is írt, de sok ismert műfordítás is a nevéhez fűződik. 2015. október 6-án hunyt el.

A Göncz Árpád Városközpont névadással az itt élők lakcíme nem változik meg.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek