Akár 150 ezer forint bírságot is kaphatsz, ha korábban rakod ki a lomjaidat

Oszd meg másokkal!

Desktop
Lomtalanítás 2016-ban (forrás: Szilágyi Kristóf - Facebook)

Február 24-én megkezdődik a 2017. évi lakossági lomtalanítás Budapesten. Az FKF Nonprofit Zrt. arra kéri a lakosságot, hogy a lomokat a kikészítés napján csak 18 óra után helyezzék ki az utcára.

Aki a hulladékot közterületen engedély nélkül, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen és időben helyezi el, szabálysértést követ el, amelyért akár 150 ezer forint bírságot is kaphat!

A lomok kihelyezési időpontjainak betartását a kerületi közterület-felügyeletek, illetve a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik, szükség esetén intézkednek is.

A kerületi lomtalanítási időpontok listája megtalálható az FKF honlapján. A lakóhely pontos megadásával telefonon a 06-80/353-353-as ügyfélszolgálati számon, valamint írásban az fkfzrt@fkf.hu elektronikus levélcímen is lehet érdeklődni az időpontról.

A háztartásokban keletkező veszélyes hulladékok leadására minden körzetben, a lomok elszállításának napján ideiglenes átvevőhelyet is üzemeltetnek, ahol leadhatók a festékek, oldószerek, akkumulátorok, elektronikai hulladékok stb.

Az elszállítást követően az FKF elvégzi az útburkolat takarítását. A járdák takarítása az ingatlantulajdonosok feladata.

A főváros két Szemléletformáló és Újrahasználati Központjában (XV. kerület Károlyi Sándor u. 166, és XVIII. kerület Besence u. 1/a), leadhatjuk a más számára még használható tárgyainkat, bútorainkat, amelyeket aztán a rászorulók egy minimális tárolási díj ellenében elvihetnek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek