Íme az új Dagály sétány!

Desktop
Íme a sétány (fotó: ittlakunk.hu)

 Átadták a Dagály sétányt - melynek hivatalos neve: Dagánysétány utca - péntek délelőtt a Dagály fürdő és a Duna Aréna szomszédságában.

 

Az 530 méter hosszú sétány közvetlen összeköttetést teremt a 3-as metró Forgách utcai megállója és az újonnan épült Duna Aréna között.

A sétány modern közösségi és rekreációs terület. Három részre tagolódik: az első a Turbina utca a volt Láng Gépgyár mellett. A második része az Esztergomi út és Jakab József utca közötti szakasz, a harmadik pedig a Népfürdő utcáig vezet.

A sétány két oldala 4-4 méter szélességben klinkertégla borítású, középen négy méter széles zöldsáv fut. A felszíni vízelvezetés környezetbarát: a sétaút a középső zöldsáv felé lejt, a zöldfelületekre vezetve a csapadékot. Automata öntözőrendszer biztosítja a növényzet és a gyep öntözését.

A ligetes szakaszon pihenésre is alkalmas, finombetonból készült, egyedi grafikai elemekkel díszített ülőtömbök és pihenőpadok vannak a hagyományos támlás padok mellett. A sétányon két ivókút is működik.

A sétány burkolatán láthatók azoknak az ásványi anyagoknak a képletei, melyeket a Béke kút vize tartalmaz.

A Váci út és a Turbina utca találkozásánál Gálhidy Péter szobrászművész Turbinalevél című alkotása áll, mely a Láng Gépgyár termékeit szimbolizálja.
A sétányra dekoratív. LED-es világtótestek kerültek, térfigyelő kamerákkal. A sétányon ingyenes WiFi működik.

A vizes VB után a lakosság is használhatja majd az új Duna Arénát. 2018. nyarára pedig a Dagály strand is teljesen megújul, így a következő szezonra egy modern, színvonalas strandfürdő nyitja meg kapuit.

A sétány avatásának emlékére elültették a Sportolók fáját is.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?