Tom Lantos szobrot avattak a róla elnevezett sétányon

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

Vizafogón, a Viza és a Révész utca közötti Tom Lantos sétányon átadták az egykori amerikai kongresszusi képviselő szobrát, Yengibarian Mamikon szobrászművész alkotását.

Az egykori politikusnak sokat jelentett a XIII. kerület, ide járt gimnáziumba - a szomszédos Berzsenyibe - is. Egész életét meghatározta találkozása Raoul Wallenberggel, a svéd embermentő diplomatával. Tom Lantos mindig védelmezte az emberi jogokat és a szabadságot, sokat tett az Egyesült Államok és Magyarország közötti kapcsolatokért. 

A szoboravatón David Kostelancik, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője beszédében azt mondta, hogy a képviselő igazi úriember volt, aki társai méltóságát tartotta szem előtt, függetlenül politikai nézeteiktől. Tóth József polgármester pedig arról beszélt, hogy Tom Lantos a demokrácia és az esélyegyenlőség hőse volt; a párbeszéd, és nem a "pártbeszéd" híve. A képviselő küzdött az antiszemitizmus, a diszkrimináció, a népirtás ellen, és kiállt a nemzeti kisebbségek jogaiért.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek