Épül a Klapka Szolgáltatóház, nézz szét az épületben!

Desktop
Látványterv (forrás: budapest13.hu)

Bokrétaünnepséget tartottak kedd délelőtt az épülő Klapka Szolgáltatóháznál, mert elkészült a ház tartószerkezete, így bokrétafát tűztek ki az épület legmagasabb pontjára.

A Klapka utca 17-19.-ben - teljes egészében önkormányzati forrásból - épülő szolgáltatóház a városrész új közösségi tere lesz - mondta a bokrétaünnepen Tóth József polgármester.
 
A szolgáltatóház földszintjén üzletek nyílhatnak, míg az emeleten 33 önkormányzati bérlakást alakítanak ki. Az épület teljes költsége: bruttó 4,236 milliárd forint. Tervezője a KÖZTI Zrt., kivitelezője a LATEREX Építő. Az épület terve Média Építészeti Díjat nyert. 
 
A szolgáltatóházat 2017 februárjában kezdték építeni és a tervek szerint még 2018-ban elkészül. A bérlakások pályázati kiírása idén nyáron várható.
 
A Kassák Lajos utca, Klapka utca, Tüzér utca, Pattantyús utca által határolt területen álló szolgáltatóház déli részén játszó- és pihenőterület alakítanak ki zöld dombbal. Az épület mellett esztétikus városi teret, a térbe futó korzót is kialakítanak, amely betöltheti egy új kerületi-városi agora szerepét is – nemcsak lehetőséget kínálva a találkozásokra, eszmecserékre, de hangulatával kedvet is teremtve mindazokhoz - mondta Tóth József. 
 
Energiafelhasználást csökkentő, környezetbarát műszaki és technológiai megoldásokat alkalmaznak az építkezés során. A mediterrán hangulatú udvar pedig igényes fák telepítését is lehetővé teszi.
 
Az épület pince, földszint és 4, részben 5 emeletes lesz. A két elem között húzódó, szűkülő, majd térré terebélyesedő passzázs vagy bevásárlóutca átlósan metszi a területet, lerövidítve a Tüzér és Kassák utcák közötti gyalogutat. 
 
A pinceszinten 4 akadálymentes, 2 elektromos üzemű gépkocsi parkolóhely és további 74, összesen 100 parkolóhely lesz. Az elektromos üzemű parkolóhely töltőberendezéssel is rendelkezik, továbbá 36 kerékpár tárolót is telepítenek.
 
A földszint + 5 emeletes, oldali épület alsó 2 szintjén a különböző nagyságú üzlethelyiségek, szolgáltató egységek sorakoznak, központi aulatérre nyílóan. A két szint között látványfelvonó pár biztosítja a közlekedést. 
 
A 2. 3. és a 4. emeleti lakások (szintenként 11, összesen 33 db) egy belső, 3 szintes, átszellőztetett üvegtetővel lefedett udvart ölelnek körbe. Közülük 23 db 44 négyzetméteres, 3 db 60 négyzetméteres, 4 db kétszintes, 77 m2-es, 3 db 90 m2 -es alapterületű. Az első két szinten 17 üzlethelyiség kerül kialakításra, melyek alapterülete 20-300 négyzetméter között lesz.
 
Az épületről az önkormányzat oldalán részletesen olvashattok.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek