Figyelem! Új lista: őket hívhatod, ha méhrajt vagy darazsakat látsz Angyalföldön

Oszd meg másokkal!

Desktop
Méhek Angyalföldön - olvasói fotó

Megváltozott a darázs- és méhbefogó szakemberek listája. A méhészek oldalán közzétett új, hivatalos lista szerint az alábbi szakembereket hívhatjátok a 13. kerület területén, ha méheket, darazsakat láttok:

  • Békefi József, tel: 06-70/555-5557; josafar@gmail.com 
  • Lux-irt Kft., tel: 06-1/282-0021; 06-1/357-1226;  lux-irt@lux-irt.hu (csak darazsak befogása!)
  • Majer Nándor, tel: 06-70/363-8179; 06-20/363-8286; info@agrohydro.hu 
  • Oláh Dániel László, tel: 06-20/611-5410 
  • Hornetclean Rovarirtó Vállalkozás (Molnár Dániel), tel: 06-70/395-8950; info@hornetclean.hu 

Az elmúlt években egyre többször találkozhattunk méhekkel, méhrajokkal, darazsakkal a fővárosi parkokban és játszótereken.

A méhek, darazsak csípése nemcsak fájdalmat, hanem komolyabb szövődményeket is okozhat. Általában saját védelmük érdekében támadnak emberre, amit úgy lehet elkerülni, ha elkerüljük a fészküket és a lehető legkevésbé ingereljük őket.

A rovarokat vonzzák a szabadon hagyott ételek, cukros folyadékok, ezért a szabadban mindig csomagoljuk vagy zárjuk el a magunkkal vitt élelmiszereket.

A darazsak és a méhek csípése allergiás tüneteket legrosszabb esetben tragédiát is okozhat. A szervezetbe jutó méreganyag helyi tüneteket (bőrpír, duzzanat, viszketés, bevérzés, sejt- és szövetelhalás), görcsöket, légzésbénulást, ájulást idézhet elő. A sérült életveszélyes állapotba is kerülhet - figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Amennyiben méhkast vagy méhrajt látunk, ne próbáljuk meg eltávolítani a fészket és a rovarokat, hanem hívjunk szakembert!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek