Nagytakarítás kezdődött a kerületben

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

Elkezdődött a kerületi köztisztasági akció: a Faltól falig elnevezésű program során teljesen megtisztítják a járdákat, járdaszegélyeket és a zöldfelületeket a hulladékoktól és a szeméttől. Összegyűjtik a közterületekre illegálisan került hulladékokat is. Ezzel együtt a fasori kaszálásokat is elvégzik - írja az önkormányzat.

Évente négyszer szervezik meg a Faltól falig köztisztasági akciót. 

A 350 ebürülék-gyűjtőedényt nyáron hetente háromszor, az év többi szakában heti kétszer ürítteti a hivatal. A 12 kerületi kutyaillemhely karbantartása, homokcseréje havonta kétszer történik meg.

Idén tavasztól hat új közterületi takarítógépet is működtet az önkormányzat, saját forrásból.

A közutak és parkolók takarítása, a közterületi hulladék-gyűjtőedények, azaz a zöld kukák elhelyezése és ürítése a XIII. kerületben is a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. feladata. A kerület megrendelte a közterületi szemetesek szombati és vasárnapi ürítését is, azóta jelentősen csökkent is a hulladékgyűjtők hétvégi telítettsége.

Lakossági jelzések alapján az önkormányzat azt is kérte a FKF Zrt.-től, hogy 100 helyszínen új közterületi hulladékgyűjtőket helyezzenek ki a kerületben; ezt a kérést a társaság teljesítette.

A társasházak előtti járdaszakaszok takarítása azonban továbbra is a lakóközösségek kötelezettsége; az önkormányzat segíti a társasházak feladatának teljesítését, de át nem vállalja azt.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek