Ezek a kerületi utak újulnak meg idén

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép illusztráció (fotó: Máthé Zoltán - MTI)

2019-ben összesen 1626 méter hosszan újul meg a kerületi úthálózat - írja az önkormányzat.

A „kis” Szent István parkban, a Pozsonyi út és a Hollán Ernő utca közötti útszakasz mindkét oldala összesen több, mint 150 méter hosszan újult meg. Az útfelületen kívül cserélték a leromlott állapotú parkolórész gyeprácsát is. A fejlesztés részeként elvégezték az okosparkoláshoz (smart parking) szükséges előkészítési munkálatokat. A Vígszínház utca teljes, 87 méteres hosszban újult meg, összesen 609 m2 felületen: új aszfaltréteget kapott, valamint a járdaszakasz hibáit is kijavították.

A Vág utca Váci út és Hegedűs Gyula utca közötti szakasza 222 méter hosszan, több mint 2000 négyzetméteren újul meg. A meglévő aszfalt burkolat felmarása után új kiemelt szegély került beépítésre, a meglévő térköves járda és a kapubehajtók javításra, a Vág utca 2/D-2/F számok előtti aszfaltos járda pedig átépítésre kerül. Az úttest átlagosan 4 cm vastag, új aszfaltréteggel újul meg.

Bessenyei utca Kárpát utca és Pannónia utca közötti szakasza 140 méter hosszan, közel 2000 négyzetméteren újul meg.  Az utca kerékpáros közlekedése számára két irányból átjárhatóvá tételét a jelzőlámpás csomópont átalakításával és új parkolási rend kialakításával kerül biztosításra. A jelenlegi parkolószám megtartása mellett lehetővé válik a halszálkás parkolás és a tolatva beállás.

A Vőlegény utcában a Gyöngyösi utca és a Mosoly utca között, a Rózsafa utcában a Huba utca és a Csángó utca között, valamint az Árva utca Balzsam utca és Váci út közötti szakaszán az úttest új borítást kap, míg a járda töredezett aszfaltfelületét térkő burkolatra cserélik.

A Göncz Árpád városközpontban lévő parkoló 70 méter, míg a Paszomány utcában található parkoló 128 méter hosszan újul meg a Béke utca és a Keszkenő utca között.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?